Maandagavond 27 november 2023 was een aantal Zoetermeerders 'gast van de raad'. Zij maakten in een informele setting kennis met de Zoetermeerse gemeentepolitiek.

Hoe wordt bijvoorbeeld een besluit genomen, hoe verloopt een raads- of commissievergadering en waarom wordt er via de voorzitter gesproken? De raadsleden Susanne Bout en Roel van der Vlies (op foto linksboven) vertelden hier namens de raad meer over. Ze namen de agenda van de raadsvergadering door en beantwoordden vragen. Ook burgemeester Michel Bezuijen kwam nog even langs om kennis te maken. Hij ging onder andere in op zijn rol als burgemeester en raadsvoorzitter. Na afloop werden de gasten uitgenodigd om plaats te nemen op de publieke tribune om de raadsvergadering bij te wonen.

Vindt u het ook leuk om -net als deze mensen- een keer 'gast van de raad' te zijn? Stuurt u dan een mail naar griffie@zoetermeer.nl. Zodra er weer een nieuwe bijeenkomst wordt georganiseerd, wordt er contact met u opgenomen. Meer informatie op Gast van de raad zijn?.