Op dinsdag 12 maart 'streden' Green Teams van 3 verschillende scholen tijdens het slotdebat van Stadhuis van Democratie. Na de opening door wethouder Bouke Velzen gingen in de raadzaal ongeveer 30 scholieren van het Alfrink College, Erasmus College en ONC Parkdreef met raadsleden in gesprek over actuele Zoetermeerse thema's op het gebied van duurzaamheid.

Een Green Team zet zich in om de school én Zoetermeer te verduurzamen en uitvoering te geven aan de Global Goals. Na gesprekken met de raadsleden hielden de verschillende Green Teams een pitch. Met deze pitches konden zij een geldbedrag winnen voor een door hen uitgekozen goed doel / (vrijwilligers)project.

De jury van aanwezige raadsleden besloot het beschikbare geldbedrag van 2500 euro te verdelen over verschillende doelen. Het Alfrinkcollege (team 1) won 250 euro voor Voedselbos Geuzengroen, ONC Parkdreef won hetzelfde bedrag voor de Egelopvang. Het Erasmus College en het Alfrinkcollege (team 2) wonnen maar liefst 1000 euro voor hun goede doel: Wijktuin Noordhove en Wilde kruidenwandeling.