Burgemeester Michel Bezuijen heeft maandag 11 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw J.M.G. (Hanneke) Wortel-Driessen. Zijne Majesteit de Koning besloot haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar langdurige verdiensten als gemeenteraadslid van Zoetermeer.

Hanneke Wortel -die onlangs is verhuisd naar de kop van Noord-Holland- ontving de onderscheiding tijdens haar afscheid in de gemeenteraadsvergadering. Michel Bezuijen: 'Je was namens LHN Zoetermeer als raadslid bijna dertien en een half jaar lang enorm betrokken bij de stad Zoetermeer. Je wist je tot één van de pijlers van de raad te ontwikkelen. Sinds mei 2022 was je ook plaatsvervangend voorzitter van de raad. Je toonde je steevast een trouw en consciëntieus lid van ons stadsbestuur. Een verbinder die altijd open staat voor de opvattingen en suggesties van anderen.'

De heer J. (Ko) Doncker, hiervoor commissielid, volgt Hanneke Wortel op. Hij is op 11 september geïnstalleerd als raadslid voor LHN Zoetermeer.

Het afscheid van Hanneke Wortel en de benoeming van Ko Doncker zijn terug te kijken via de internetuitzending(externe link) van de raadsvergadering van 11 september 2023 op raad.zoetermeer.nl.