Jeroen Oorthuis wint wisseltrofee scholierendebat mboRijnland

Home > Gemeenteraad > Nieuws van de raad > Jeroen Oorthuis wint wisseltrofee scholierendebat mboRijnland

Jeroen Oorthuis wint wisseltrofee scholierendebat mboRijnland

Jeroen Oorthuis, winnaar scholierendebat

Jeroen Oorthuis is uitgeroepen tot winnaar van het jaarlijkse scholierendebat van mboRijnland. Hij is één van de ruim 90 eerstejaars ICT-studenten die donderdagochtend 13 juni 2019 met elkaar het debat aangingen in de raadzaal van de gemeente Zoetermeer. Namens de gemeenteraad trad Ward Meijroos op als debatleider. De jury bestond uit de raadsleden Marijke van der Meer, Jeremy Mooiman en commissielid Pauline Mulholland.

Na de eerste stelling 'Sociale media hebben een negatieve invloed op schoolprestaties' kreeg een aantal debaters al snel de smaak te pakken. Vooral over de stelling 'De verkoop van lachgas aan minderjarigen moet verboden worden' werd goed op elkaar gereageerd en werden standpunten duidelijk verwoord. Uiteindelijk koos de jury Thomas Jacoby en Jeroen Oorthuis uit om met elkaar het finaledebat aan te gaan over de stelling 'Jouw privacy inleveren is noodzakelijk voor een veiliger samenleving'. Jeroen werd uitgeroepen tot winnaar. Hij kreeg de wisseltrofee overhandigd.

Dit scholierendebat maakt deel uit van de loopbaan- en burgerschapslessen van docente Grace Ghafoer van mboRijnland. Ter voorbereiding op het debat hebben de studenten onder andere tips gekregen over hoe te debatteren Voor de gemeenteraad past het debat binnen de gedachte om jongeren en raadsleden meer met elkaar in contact te brengen.

scholierendebat mboRijnland-1

scholierendebat mboRijnland-2

Raadsinformatie

Alle openbare stukken van de gemeenteraad en internetuitzendingen vindt u in ons raadsinformatiesysteem.

Direct naar: