Bijzondere raadsvergadering in Zoetermeer afgelast (gewijzigd)

Home > Gemeenteraad > Nieuws van de raad > Bijzondere raadsvergadering in Zoetermeer afgelast (gewijzigd)

Bijzondere raadsvergadering in Zoetermeer afgelast (gewijzigd)

De bijzondere raadsvergadering op donderdagavond 1 oktober 2020 in het Stadstheater van Zoetermeer, waarin de nieuwe Zoetermeerse burgemeester Michel Bezuijen officieel wordt beëdigd, gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door. Daardoor zal ook het geplande afscheid van oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker donderdagavond niet plaatsvinden.

Het kabinet kondigde maandagavond nieuwe maatregelen aan om de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in ons land tegen te gaan. De plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Zoetermeer heeft, in goed overleg met de commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland én aanstaand burgemeester Michel Bezuijen, daarom besloten de bijzondere raadsvergadering geen doorgang te laten vinden. Jaap Smit, commissaris van de Koning: 'Ik steun dit besluit van de gemeente en de aanstaande burgemeester volledig. We moeten er nu alles aan doen om meer besmettingen te voorkomen.'

Michel Bezuijen, aanstaand burgemeester van Zoetermeer: 'De snelle toename van het aantal coronabesmettingen is erg zorgelijk. De nieuwe maatregelen die het fysieke contact tussen mensen zoveel mogelijk beperken, hebben wederom veel impact op iedereen. Maar ze zijn nodig om het virus te stoppen. Daarom het besluit om de installatievergadering geen doorgang te laten vinden. Ik ga desondanks met volle energie aan de slag in Zoetermeer en hoop de Zoetermeerders snel, in welke vorm dan ook, te ontmoeten.'

Eed afleggen

Michel Bezuijen is donderdag 1 oktober 2020 aangetreden als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Hoewel de intentie eerder anders was, is in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie en de provincie besloten het afleggen van de eed ten overstaan van de hele gemeenteraad van Zoetermeer te laten plaatsvinden. Dit officiële moment staat nu gepland tijdens de reguliere vergadering van de gemeenteraad op maandagavond 12 oktober 2020. Deze raadsvergadering vindt volgens de coronamaatregelen plaats zonder publiek, pers en genodigden. De vergadering is vanaf 19.00 uur wel te volgen via de internetuitzending.

Afscheid

Met oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker wordt bekeken op welke manier en wanneer de gemeente alsnog aandacht aan hun afscheid kan besteden.

Raadsinformatie

Alle openbare stukken van de gemeenteraad en internetuitzendingen vindt u in ons raadsinformatiesysteem.

Direct naar: