Inspreken

Home > Gemeenteraad > Inspreken

Inspreken

Als inwoner of vertegenwoordiger van een organisatie of instelling kunt u raadsleden op verschillende manieren benaderen. Heeft u een vraag, wens of suggestie? Wilt u een onderwerp onder de aandacht brengen waar u zich hard voor wilt maken of waarover u zich zorgen maakt? U kunt dan inspreken bij vergaderingen van de gemeenteraad of raadscommissie.

In de vergaderingen van de gemeenteraad worden in principe alleen besluiten genomen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, laat de gemeenteraad zich adviseren door de raadscommissies Plenair, Stad en Samenleving. Inspreken is het meest zinvol bij een commissievergadering. De reden hiervoor is dat de raads- en commissieleden tijdens de commissievergaderingen hun standpunt(en) vormen en daarover met elkaar in debat gaan. Er vinden steeds twee maandagen achter elkaar commissievergaderingen plaats gevolgd door een week met alleen een raadsvergadering.

 • Spelregels

  Om u op weg te helpen, vindt u hier een aantal spelregels voor het inspreken.

  Lees meer
 • Tips voor inspraak

  Voor het inspreken hebben we nog een paar tips.

  Lees meer
 • Is inspreken voor u de beste optie?

  Voordat u zich aanmeldt als inspreker, kunt u zich afvragen of er ook nog andere mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een onderwerp onder de aandacht te brengen.

  Lees meer
 • Internetuitzendingen

  Wij wijzen u erop dat er van de raads- en commissievergaderingen video-opnamen worden gemaakt. Deze beelden worden live uitgezonden op internet en zijn hier terug te zien.

 • Uw privacy

 • Vragen? Stel ze gerust aan de griffie

  Heeft u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met de Griffie via telefoonnummer 14 079 of een e-mail sturen naar griffie@zoetermeer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd rechtstreeks contact opnemen met een raadslid. De gegevens van de leden van de gemeenteraad vindt u in het Overzicht leden gemeenteraad.

Raadsinformatie

Alle openbare stukken van de gemeenteraad en internetuitzendingen vindt u in ons raadsinformatiesysteem.

Direct naar: